Europapark anders dan andere pretparken

Afgelopen week zijn wij in Europapark in Rust Duitsland geweest. Dit pretpark heeft me totaal verrast. Van andere mensen had ik wel enthousiaste reacties gehoord maar eerst zelf beleven.

Europapark is een familiebedrijf van de familie Mack. Deze familie bouwt ook achtbanen die kopers in het park kunnen komen bekijken. Het park heeft vorig jaar zijn 40e verjaardag gevierd en is de laatste paar jaar uitgeroepen tot beste pretpark van Europa. Een award die je niet zomaar krijgt.

We logeerde in hotel Bell Rock een hotel in de stijl van New England. Mooie ruime kamers met voor kids een boot als bed. Er zijn nog vier andere hotels met elk hun eigen thema tot in de kleinste details. Zelfs de toiletten zijn in stijl. Ook kan je in een tipi tent of blokhut slapen.

Hotel Bell Rock Europapark   IMG_8767  zwembad hotel Bell Rock  vuurtoren hotel Bell Rock

Voor het pretpark zelf moet je echt een paar dagen uittrekken. Er is zoveel te zien en te doen.

Het park is verdeeld in totaal 13 verschillende landen en in juni wordt het 14e land geopend Ierland. Het is  heerlijk om in Griekenland lekker op een terras van de zon en broodje gyros te genieten.

Zelf ben ik een echte liefhebber van achtbanen dus ik kon me in Europapark helemaal uitleven. Er zijn 11 achtbanen de één nog spannender en hoger dan de andere.

Wodan houten achtbaan    De Silverstar    Blue fire   Eurosat

Het park heeft in totaal 100 attracties dus waarschijnlijk heb ik ze in die drie dagen lang niet allemaal gehad. In het ene land lig je in een soort en vlot door de Afrikaanse Savanne.

Dome of Dreams   IMG_8895

Elk land heeft ook zijn eigen specialiteiten op culinair gebied. Zo kan je in Nederland poffertjes en friet eten en in Zwitserland kan je racletten. In het Duitse gedeelte vind je de Biergarten.

Het leukste restaurant vond ik het loopingrestaurant. Hier krijg je een tafel toegewezen met een display waar je je eten op kan bestellen. Na een aantal minuten komt via een achtbaan je eten in een pannetje naar beneden en kan je gaan eten. Het is het enige loopingrestaurant in Europa. En als je in het park bent moet je er zeker een kijkje nemen.

Looping restaurant   Looping restaurant  Looping restaurant loopingrestaurant

Je kan ook een app downloaden op je telefoon waarbij je jezelf door het park heen kan navigeren of de wachttijden van de attracties kan bekijken.

Wij hebben ons super vermaakt in Europapark. Het was heerlijk relaxt geen lange wachttijden en veel groen en terrasjes om heerlijk te zitten. Het is zeker een aanrader voor jong en oud.