De pareltjes van Zakynthos

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden in Griekenland. En heeft als bijnaam de “bloem van het Oosten”. Je vindt er een helder blauwe zee en mooie witte stranden. Wie kent niet de foto van het scheepswrak op dat spierwitte strand tussen de rotsen.

Wij gingen naar shipwreck beach met een excursie van Nefis Travel . Die vertrekken heel vroeg zodat je op het Navagio strand bent voordat alle andere volgeladen boten komen.
Je kan hier dan in alle rust geweldige foto’s maken en snorkelen zodra de andere boten komen vertrek je weer. Je kan het strand alleen maar met de boot bereiken met de auto kan je alleen foto’s van bovenaf nemen.IMG_4902

Na het bezoek aan scheepswrak gingen we naar de Blauwe grotten. De boot vaart een klein stukje de grot in zodat je ook als je niet gaat zwemmen duidelijk kan zien dat de mensen die in het water liggen blauw kleuren.

Blauwe grotten Zakynthos  Blauwe grotten Zakynthos

De boot vaart terug naar het opstappunt waar je kan lunchen. Met de bus ga je daarna naar nog een pareltje op Zakynthos het natuurlijke kuuroordstrand van Xigia. Een adembenemende baai met zwavel en collageen. Die sterke zwavel lucht ruik je ook wel af en toe maar er is bewezen dat het heel gezond is om hier te zwemmen en dat je er dan ook nog jonger uitziet.

Xigia beach  Xigia beach

Het Kalamaki-strand hoort tot de ecologische gebieden die beschermd door natuurliefhebbers. Op dit strand komen de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen. Als je gaat snorkelen of waterfietsen zwemmen ze ineens naast je.

Schildpadden Zakynthos

Een andere bijzondere plek voor een drankje of lekker te chillen op strand is Cameo Island. Dit kleine eilandje ligt bij Laganas. Je loopt erheen over een lange houten brug. Er moet wel entree betaald wordt maar dat is het ook wel waard. Je kan boven een drankje doen met uitzicht op Laganas.  Of aan de andere kant op het strand lekker relaxen of snorkelen. De sfeer is super. Het is ook een geweldige plek voor bruiloften.

Cameo Island Cameo island beach

In Keri het meest zuidelijk gelegen dorpje kan je de mooiste zonsondergangen van Zakynthos bewonderen.zonsondergang Keri

Zelf vond ik Zakynthos echt geweldig. Er zijn zoveel mooie plekjes om te ontdekken en het eiland is zo groen er is voor iedereen wat te beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *