Disney’s magie op een cruiseschip

Eindelijk is het zaterdag 13 juni. De dag dat ik met 10 andere Nederlandse reisagenten de Disney Magic mag bezoeken. Het cruiseschip ligt in Kopenhagen waar we met KLM heen vliegen. Je zal wel denken wat is hier nou zo bijzonder aan.

Het is nog niet eerder gebeurd dat er een scheepsbezoek is aan één van de schepen van de Disney Cruise Line. En voor mij als echte fan is dit toch wel een hoogtepunt.

IMG_4538

Na het ontvangst door een medewerker van de Disney Cruise Line. En het checken van de paspoorten mogen we eindelijk via de personeelsingang aan boord.

Als wij aan boord gaan zijn er geen passagiers aan boord. Die komen rond het middaguur. Bij binnenkomst was mijn eerste gedachte ziet er uit als elk ander cruiseschip, maar gelukkig was dat niet zo.

We gaan eerst een kijkje nemen in het Adult Only gedeelte After Hour. Hier is een pianobar,nachtclub en Ierse pub. Genoeg entertainment voor een heerlijk avondje uit. 

After Hours Disney Magic Piano bar Disney Magic Nachtclub Disney Magic

In het najaar van 2013 zijn er veel dingen gerenoveerd op het schip. Vooral de faciliteiten voor kinderen zijn aangepast. Het is echt fantastisch om te zien. Je voelt jezelf ook gelijk weer een beetje kind als je daar rondloopt. Dus even van de glijbaan moet kunnen.

Disney Magic Toy Story  kids faciliteiten Disney Magic voor de kleintjes Disney Magic

Ook bij de zwembaden kunnen kinderen zich uitleven in Aqualab of Goofy’s pool voor families. Wil je toch liever relaxen dat kan bij Quit Cove Pool. Hier is het verboden voor kinderen onder de 18 jaar!

kinderzwembad Disney Magic Quit Cove Pool

Qua eten zijn er mogelijkheden zat. Er zijn drie restaurants waar je mee rouleert. En dan is er nog een specialiteiten restaurant alleen voor volwassenen. De lunch in Carioca’s was heerlijk. 

Lunch Disney Magic Restaurant Palo Disney Magic

Minimaal 1 keer is het diner in Animator’s Palate. Dit ziet er geweldig uit. In het restaurant zie je allemaal  zwart wit tekeningen van Mickey, Pinokkio en vele andere karakters. Tijdens de dinershow worden deze tekeningen ingekleurd.

Restaurant Disney Magic Animators Palate Disney Magic

De hutten hebben allemaal kleine Disney details. Zoals dit leuke aapje. Er is plek genoeg voor het hele gezin en voor grote gezinnen zijn er hutten met een tussendeur.

Handdoek origami Disney Magic  Hut Disney Magic

Er is ook nog een onwijs groot theater aan boord waar je iedere avond kan genieten van een  show. De welness liefhebber kan zich laten verwennen in de spa. 

Theater Disney Magic Spa Disney Magic

Het schip heeft mij verrast. Het is niet overheersend Disney. Dus ook als je geen grote fan bent is het een aanrader. Je vindt overal de perfectie en finishing touch van Disney terug.

Wat dit schip zo bijzonder maakt: er is geen casino zoals op alle andere cruiseschepen, er zijn  zoveel kinderfaciliteiten dat kinderen niet meer naar huis willen en de magie van Disney.