De andere kant van Jamaica

Jamaica is geen groot eiland. Het is ongeveer 240 kilometer lang en 65 kilometer breed. Maar heel afwisselend qua landschap. Het echte Jamaica vindt je aan de Noordoostkant van het eiland. In de provincie Portland ligt het meest tropische stukje van Jamaica. Het is hier groener, ruiger en je vindt hier leuke kleine plaatsjes. Langs de kust vindt je veel baaien, inhammen en verborgen strandjes en soms duikt er uit het niets ineens een wit kasteel op waarvan je denkt wat doet dat hier op deze plek. Dit is Trident Castle wat deel uitmaakt van een luxe hotelcomplex.

Trident castle Portland

Er zijn hier veel films opgenomen zoals de Blue Lagoon, Cocktail, Dr. No, Live and Let Die. De dagen dat wij in Portland waren was het jammer genoeg regenachtig en somber dus de Blue Hole en Monkey Island maakten een wat sombere indruk. Bij Frenchman’s cove moesten we 10 dollar betalen en daar hadden we niet echt veel zin in omdat het geen weer was om aan het strand te zitten.

Blue Hole Jamaica  Monkey Island Jamaica

We zijn helemaal doorgereden tot Long Bay waar de kust veel grilliger werd en de zee veel ruiger.  In Long Bay vonden we een leuk café waar we een Red Stripe konden drinken en schuilen voor de regen. De eigenaresse was een stoere Jamaicaanse die al meer dan 20 jaar in Zweden woonde maar toch in Long Bay haar droom wilde waar maken.

IMG_5123 Long Bay

Omdat de wegen voorbij Port Antonio toch wel een stuk slechter zijn dan op de rest van het eiland is het niet handig om als toerist in het donker te rijden. Wij wilde graag in Boston de echt Jamaicaanse Jerk eten bij het Boston Jerk Center. Maar het is waarschijnlijk meer de naam die ze hebben want we vonden het niet echt geweldig. Het was er rommelig en chaotisch en we hebben betere Jerk gegeten ergens anders op Jamaica.

Boston Jerk Center Jerk Jamaica

We sliepen in het Bay View Eco resort hotel met uitzicht op Turtle baai. Een geweldig hotel met maar 37 kamers in een mooie tropische  tuin.

De tweede dag gingen we op tijd richting het Rafters nest om een boottocht met een bamboevlot te maken op de Rio Grande. Bij de brug staan allemaal bootsmannen die graag wat willen verdienen. Je kan een lange en een korte tocht maken. Wij gingen voor de lange tocht. We moesten onze auto bij de brug parkeren en onze bootsman Roy regelde iemand die ons naar Berridale bracht. Een plaatsje in de bergen waar het startpunt van de boottocht is. De tocht duurde bijna 3 uur en was heerlijk relaxt. Natuur, rust en een zingende bootsman wat wil je nog meer.

Rio Grande Rafting Ian Flemmings favoriete plekje raften op de Rio Grande Jamaica

Onderweg even lunchen bij Belinda’s. Dat mag je niet missen. Helemaal geweldig hoe iemand eten klaar kan maken met zo weinig faciliteiten is zo gaaf en het was heerlijk.

Belinda's restaurant  SONY DSC Heerlijk Jerk Chicken bij Belinda's

Ga tijdens je vakantie op Jamaica zeker een paar dagen of langer naar de andere kant van Jamaica want het is echt de moeite waard. “Yeah Mon”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *