7 x doen in Vancouver

Eind mei 2015 bezocht ik voor de eerste keer Vancouver in West Canada. Wat een geweldige stad. Het is een grote stad maar zo voelt het niet als je er rondloopt, alles is heel relaxt. De mensen zijn onwijs aardig en er zijn genoeg dingen te doen.

Hieronder 7 tips van dingen die je echt moet doen als je in Vancouver bent.

1: Gastown 

Gastown is het oudste deel van Vancouver. Deze wijk is in 1867 gebouwd rondom de saloon van ‘Gassy’ Jack Deighton. Zijn standbeeld vindt je terug op de Old Maple Tree Square. In Gastown vindt je genoeg terrassen en cafe’s om lekker wat te eten of drinken. Waterstreet is de belangrijkste straat in Gastown. Op de hoek Waterstreet en Cambie staat een ouderwetse stoomklok die ieder kwartier fluit. Het is een populaire bezienswaardigheid bij toeristen.

Gassy Jack Gastown Gastown Clock  Trolley Gastown

Wil je meer weten over Gastown kijk dan op http://www.gastown.org/ 

2: Stanley Park

Stanley Park moet je echt bezoeken als je in Vancouver bent. Het is het grootste park van de stad. Je kan hier van alles doen wandelen, zwemmen, mountainbiken, rondrit met stoomtrein of paard en wagen. In StanleyPark vindt je ook het aquarium van Vancouver. De totempalen en de eeuwenoude holle red cedar boom zijn ook zeker een bezoekje waard als je in Stanleypark bent. Je kan hier makkelijk een hele dag vertoeven.

Totempalen Stanley Park totempalen1 blog Paardentram Stanleypark

Op onderstaande website kan je vinden wat er allemaal te doen is in Stanley Park http://vancouver.ca/parks-recreation-culture/stanley-park.aspx

3: watching the sunset by English Bay

English Bay is bij uitstek de plek in Vancouver om van de ondergaande zon te genieten. Al ver voordat de zon ondergaat komen mensen naar het strand. Ze zitten daar gezellig onder het genot van een hapje en een drankje en maken muziek. Hou er rekening mee dat de zon ondergaat achter een berg dus dat je er eerder moet zijn dan de werkelijke tijd van de zonsondergang.

English Bay Sunset  Sunset English Bay Vancouver

4: The Laughing Statues

Als je toch bij English Bay bent steek dan even de weg over en neem een kijkje bij de “laughing Men”. Dit was eigenlijk een tijdelijke tentoonstelling maar vanwege het grote succes blijven de lachende mannen misschien wel staan. Het wordt druk bezocht en veel toeristen doen de beelden na en maken foto’s.

laughing men blog  Laughing statue Vancouver

5: Granville Island 

Op Granville Island vindt je een grote markt met verse groente, fruit, bloemen en vlees. Er zijn veel eettentjes maar ook restaurants en bars. Je kan heerlijk genieten op een terras aan de waterkant. Maar er zijn ook theaters en veel straatmuzikanten. Er zijn bijzondere winkeltjes die je nergens anders vindt zoals de Broomshop en een bierbrouwerij Granville Island brewing. Je kan Granville Island bereiken met het openbaar vervoer maar ook met een watertaxi.

Gran Ville island Granville Brewery Broomshop Vancouver

Wil je weten wat je allemaal kan doen op Granville Island kijk dan op de website http://granvilleisland.com/

6: FlyOver Canada 

Fly over Canada vindt je bij Canada Place. Toen ik Fly Over Canada ging bezoeken had ik mijn twijfels of ik het wel leuk zou vinden! Maar het was fantastisch. Het is een simulator maar zo levensecht dat je echt het idee hebt dat je over Canada vliegt inclusief wind, geur en mist.

FlyOver Canada Fly Over Canada

Reserveren is wel aan te raden. Meer info kan je vinden op www.flyovercanada.com

7: Capilano Suspension Bridge Park

Het Capilano Suspension Bridge Park ligt net buiten het centrum van Vancouver. Je kan over de 140 m lange hangbrug lopen en over de andere bruggen die tussen de boomtoppen doorlopen. Overal vindt je totempalen. Sinds 2011 kan je ook een wandeling over de cliffwalks maken. Je moet geen hoogtevrees hebben. In de periode rond kerstmis is het hele park verlicht dit moet echt heel bijzonder zijn.

capilano blog bridge blog cliffwalk Capilano Suspension Bridge

 

Als je vragen hebt over Vancouver of over één van de bezienswaardigheden neem dan contact met mij op jolanda@apolloathome.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *