Vietnamees koken in Hoi An

Tijdens onze rondreis in Vietnam wilde we graag een cursus Vietnamees koken volgen. Na lang zoeken op internet kwamen we terecht bij de Green Bamboo Cooking School in Hoi An. Als je je aanmeld via internet krijg je een lijst toegestuurd met gerechten die je kan maken. Deze lijst moet je via de mail doorsturen aan Van de eigenaresse van de Cooking School.

Op de dag dat we gaan koken worden we tussen 8 en 9 uur opgehaald bij ons hotel. Na alle andere deelnemers opgehaald te hebben gaan we eerst naar de markt in Hoi An. Voordat we de markt opgaan krijgen we allemaal een boodschappenmand en een Vietnamese hoed voor de zon.

Blog markt Hoi An

Op de markt gaan we alle ingrediënten zoeken die we nodig hebben voor de gerechten die iedereen uitgekozen heeft van de lijst.  De markt is al een hele beleving op zich. Je kijkt je ogen uit zoveel verschillende soorten groente, vlees, vis, kip en specerijen. Van geeft uitleg over de lokale producten die op de markt worden aangeboden.

Markt Hoi An kip Noedels markt Hoi An

markt Hoi An vis Markt Hoi An Kruiden

Als we alle ingrediënten hebben drinken we nog even een drankje op de markt en gaan we met het busje naar de Cooking school die aan de andere kant van Hoi An ligt. De Cooking School is een mooie schone ruime keuken met in het midden een kookeiland. Er lopen twee Vietnamese meisjes die alles klaar zetten en als je met iets klaar bent het gelijk weg halen en afwassen. We hebben een gevarieerd gezelschap 2 meisjes uit Israël, een dame uit Engeland, Moeder en dochter uit Griekenland en een stel uit Amerika en wij dan als 2 Nederlanders. Iedereen gaat zijn eigen ingrediënten schoonmaken en snijden. Van geeft uitleg en springt bij als er iets niet goed gaat.

cooking class Green Bamboo Cooking School

Daarna mogen we één voor één ons gerecht klaarmaken op het gasfornuis. Als het gerecht klaar is wordt dat verdeeld over kleine bordjes zodat iedereen elkaars gerechten ook kan proeven. Het is onwijs gezellig om met elkaar te koken.

Na afloop drinken we met zijn allen nog een drankje en krijgen we een boekje met alle recepten van de Green Bamboo Cooking School. Wij hebben een geweldige dag gehad. De eigenaresse Van is onwijs enthousiast en gaf ons allemaal een dikke knuffel toen we weggingen.

koken

Als je een ook Vietnamees wilt leren koken ga dan naar deze kookschool is heel persoonlijk echt een aanrader. Kijk voor meer informatie eens op de website.