Halong Bay een must do in Vietnam

Tijdens onze rondreis door Vietnam in 2013 hebben wij een minicruise gemaakt in Halong Bay. Dit was een bijzondere cruise en een unieke ervaring.

Halong Bay is 1554 km2 groot en daarvan staat 434 km2 op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De baai is een uitloper van de golf van Tongkin en heeft 2000 verschillende eilandjes en wordt  gezien als een natuurwonder.

Na lang zoeken op internet en recensies lezen op Tripadvisor kwam ik uiteindelijk bij Bhaya cruises terecht. Wij hadden gereserveerd voor de Bhaya Classic een klein schip met 12 hutten.

We werden opgehaald bij ons hotel in Hanoi door een busje wat we van tevoren hadden gereserveerd bij Bhaya cruises. De reis naar Halong Bay was ongeveer 3 uur. Onderweg werd er nog even een  korte koffie pauze gehouden.  Bij aankomst moet je je melden bij de persoon van Bhaya cruises en dan wordt je naar de steiger gebracht. Iedereen werd in een groep ingedeeld en wij moesten aan de zijkant gaan staan. We snapten er niks meer van. Toen bleek dus dat we een upgrade hadden gekregen. We kregen een privéschip. Soms toch wel handig als je reisagent bent. Heel bijzonder als 5 man bemanning  speciaal op jouw staat te wachten op de loopplank.

uitzicht vanuit de hut Hut Bhaya cruises

 

 

 

Na een rondleiding op het schip en een inspectie van de hut hebben we lekker op het dakterras  genoten van het mooie uitzicht op de kalkstenen eilanden. Na een tijdje varen kom je aan in de baai waar het schip de hele nacht blijft liggen. De ene baai ligt veel voller dan de andere.

kalksteen eilanden Halong BayHalong Bay

 

 

 

Met een tenderbootje wordt je naar een vissersdorpje gebracht. Wij hebben het dorpje Vung Vieng fishing village bezocht erg leuk om te zien hoe mensen met zo weinig kunnen leven, er is een  schooltje voor de kinderen en 1 keer per week komt er een groot bevoorradingschip met boodschappen, de vrouwen roeien de toeristen rond en de mannen vangen ’s nachts vis die weer verkocht wordt.

Vung Vieng fishing village kindertjes in Vung Vieng fishing village

 

 

 

huisjes in Vung Vieng fishing village n schooltje in Vung Vieng fishing village

 

 

 

De kapitein nam ons ook nog mee naar een bijzondere grot welke gasten van Bhaya cruises af konden huren voor een speciale gelegenheid.
Terwijl wij daar waren werd de grot klaargemaakt voor een diner. Echt onwijs sfeervol en bijzonder.

grot in Halong Bay IMG_2712

 

 

 

Na een heerlijk diner waarbij we zelf de fresh loempia’s mochten maken hebben we de avond  doorgebracht op de veranda bij onze hut. De volgende ochtend gingen we al vroeg met een tenderbootje richting de Hang Sung Sot grotten zodat we niet zolang in de rij hoefden. De grotten waren erg mooi maar vooral het uitzicht van bovenaf op de baai was fantastisch.

Hang Sung Sot grot Vietnamvleermuizen in de grot

 

 

 

Halong BayUitzicht vanuit de grotten

 

 

 

Na ons bezoek aan de grotten mochten we nog even aan boord van het schip kijken wat we in principe geboekt hadden die toevallig in dezelfde baai lag. Dit schip was een stuk groter maar had ook prima geweest. Daarna kregen we nog een lunch en gingen we terug varen naar de haven waar we weer met een transferbusje terug gebracht werden naar Hanoi.

Wij hadden een cruise van 2 dagen/1 nacht geboekt. Eigenlijk raad ik iedereen aan
3 dagen/2 nachten te doen ook vanwege de lange reisduur naar Halong Bay toe.
Het is echt een bijzondere ervaring die iedere reiziger moet doen als die naar Vietnam gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *